Anti-dsDNA

Anti-dsDNA su antitijela koja pripadaju skupini anti nuklearnih antitijela, a njihov ciljani antigen je dvolančana DNA.
Anti-dsDNA test se koristi za dijagnosticiranje sistemskog eritemskog lupusa (SLE), kod osoba koje imaju pozitivna antinuklearna antitijela (ANA) i kliničke znakove i simptome koji ukazuju na lupus.

Primjeri nekih znakova i simptoma lupusa uključuju: -Bol u mišićima, bol u obliku artritisa u jednom ili više zglobova (ali ne i manje oštećenja zglobova), crveni osip koji često sliči leptiru preko područja nosa i obraza (malarni osip), visoka temperatura, postojan umor, slabost, osjetljivost kože na svjetlo, gubitak kose i gubitak težine, trnci u rukama ili nogama, upala i oštećenja organa i tkiva, uključujući bubrege, pluća, srce, obloge srca, središnji živčani sustav i krvne žile.

Anti-dsDNA ponekad je prisutna kod bolesti poput kroničnog hepatitisa, primarne bilijarne ciroze i infektivne mononukleoze. Takođe su prisutna kod onih koji uzimaju lijekove poput procainamida i hidralazina. U takvim uvjetima obično se ne testira niti nadzire.

Rezultat

40-90% pacijenata koji boluju od Lupus erythematodes-a imaju ova autoantitijela

PRIPREMA: Nije potrebna nikakva posebna priprema pacijenta za ovu analizu.

CIJENA: 60,00 KM

Prepustite laboratorijske pretrage i analizu Vašeg zdravlja i zdravlja vaših najbližih timu iskusnih i pouzdanih stručnjaka.
IZABERI LABORATORIJSKU ANALIZU