ANTI-TPO

Antitijela su obrambene bjelančevine (imunoglobulini) koje se stvaraju kad u tijelo uđu antigeni, tj. tvari koje pokreću specifičan imunološki odgovor i potiču stvaranje protutijela s kojima zatim reaguju. Funkcija antitijela je zaštita organizma od bakterija, virusa, gljivica, tumora i drugih uzročnika bolesti.

Ponekad imuni sistem ne prepoznaje i pretjerano reagira protiv tvari, organizama i tkiva normalno prisutnih u tijelu. Tako nastaju razne autoimune bolesti. Povišena razina antitijela u krvi, ali i snižena, upućuju na nerazmjer koji često vodi i do bolesti štitnjače.

anti-TPO – protutijelo usmjereno na blokiranje enzima tiroidne peroksidaze, a koji je važan za proizvodnju hormona štitnjače (tiroksin ili T4 i trijodtironin ili T3);

Referentne vrijednosti

Muškarci i žene: < 34 kIU/L

NAPOMENA:

Laboratorijsku pretragu (vađenje krvi) antitijela štitnjače preporučljivo je napraviti kad se pojave simptomi sniženih ili povišenih vrijednosti hormona štitnjače kao što su iznenadno debljanje ili mršavljenje, pojačano znojenje, ubrzan rad srca, suha koža, drhtavica itd.

PRIPREMA: Nije potrebna nikakva posebna priprema pacijenta za ovu analizu.

CIJENA: 40,00 KM

Prepustite laboratorijske pretrage i analizu Vašeg zdravlja i zdravlja vaših najbližih timu iskusnih i pouzdanih stručnjaka.
IZABERI LABORATORIJSKU ANALIZU