T3, T4 i TSH Kombinovano

Kombinacija T3, T4 i TSH testova.

OPIS

Hormoni štitne žlijezde su T3, T4 i TSH. U većini slučajeva se nalazi ove tri analize rade zajedno.

T3 (trijodtironin) je hormon štitnjače i zajedno s T4 (tiroksin) djeluje na metabolizam cijelog organizma. Oko 80% T3 nastaje iz T4 u ciljnim organima (primarno u jetri). Koristi se u dijagnosticiranju bolesti štitnjače pri određivanju T3 toksikoze i kod prepoznavanja rane faze hipertireoidizma.

Trijodtironin (T3) je hormon kojeg luči štitna žlijezda, a sudjeluje u regulacije gotov svih fizioloških procesa u čovjeku uključujući rast i razvoj, metabolizam, reguliranje tjelesne temperature i frekvencije otkucaja rada srca.

Tiroksin (T4) je hormon koji se stvara isključivo u štitnjači. U krvi je vezan za proteine plazme: TBG (globulin koji veže tiroksin), prealbumin i albumin.

TSH – Tireotropin: Štitnjača je mali parenhimatozni organ smješten u donjoj polovini vrata sprijeda. Njezina težina je svega oko 20 grama. Spada u skupinu žlijezda s unutarnjim izlučivanjem, koje svoje hormone izlučuju direktno u krv.

Osim T3,T4 i TSH nalaza, preporučuje se uraditi još i antitijela štitne žlijezde

PRIPREMA: Hormoni štitne žlijezde ne zahtjevaju nikakvu posebnu pripremu.

CIJENA: 30,00 KM

Prepustite laboratorijske pretrage i analizu Vašeg zdravlja i zdravlja vaših najbližih timu iskusnih i pouzdanih stručnjaka.
IZABERI LABORATORIJSKU ANALIZU