Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

Međunarodni dan borbe protiv raka – 30% POPUSTA NA PAKETE

Međunarodni dan borbe protiv raka – 30% POPUSTA NA PAKETE

Međunarodni dan borbe protiv raka obilježava se 4. februara, a cijela ova sedmica posvećena je borbi protiv ove opake bolesti. Tim povodom laboratorija poliklinike Atrijum je svim pacijentima koji žele da urade analizu tumor markera u narednih 10 dana omogućila popust od 30 % za pojedinačne analize, te posebne pakete tumor markera za muškarce i žene.

Paket pretraga za muškarce

Diferencijalna krvna slika, sedimentacija, CEA, CA 19-9, AFP, TOTAL PSA

Cijena paketa sa popustom iznosi 110,00 KM

Paket pretraga za žene

Diferencijalna krvna slika, sedimentacija, CEA, CA 19-9, CA 125, CA 15-3

Cijena paketa sa popustom iznosi 110 KM

Svjetski dan borbe protiv raka i ovoga puta posvećen je prevenciji. Postoje velike šanse za izlječenje , ukoliko se rak otkrije na vrijeme i lijeći se adekvatno. Svjetska zdravstvena organizacija kaže da se između 30 i 50 % slučajeva obolijevanja od raka može izbjeći, ako se izbjegavaju faktori rizika i preduzmu se mjere prevencije. Oko 30 % svih smrti zbog malignih bolesti nastaje zbog pet glavnih rizika u vidu nezdravog ponašanja i navika: prekomjerne tjelesne težine, nedovoljnog unosa voća i povrća, nedostatne tjelesne aktivnosti te konzumacije alkohola i duhanskih proizvoda.

Žene najučestalije obolijevaju od raka dojke, grlića materice, potom debelog crijeva. Što se tiče muškaraca, oni najčešće boluju i umiru od karcinoma pluća, prostate i debelog crijeva. Rak je na samom vrhu ljestvice uzroka smrti u svijetu pa je iznimno važno njegovo rano dijagnosticiranje i prevencija nastanka. Rak je postao epidemija modernog doba i pogađa sve generacije. Zato učinimo sve što možemo kroz preventivne preglede, brigu o sebi i kroz zdrav način života da ove bolesti bude što manje.

Za više informacije možete kontaktirati našu laboratoriju na broj 033 922 152

Zdravlje Vaše porodice u sigurnim rukama !

Piše: