Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

Mr.sci.dr Vojkan Čvorović – kardiolog gost doktor u poliklinici Atrijum

Mr.sci.dr Vojkan Čvorović – kardiolog gost doktor u poliklinici Atrijum

d 14.11 do 18.11.2018. u Poliklinici Atrijum gostuje mr.sci.dr Vojkan Čvorović,internista kardiolog.

Tim Poliklinike Atrijum svakodnevno radi na edukaciji i razvijanju novih i savremenijih metoda u cilju pružanja najkvalitetnije zdravstvene zaštite.

Poslije ekspertnog ultrazvuka, upoznajemo i donosimo još jednu metodu koja trenutno nije dostupna pacijentima u BiH.

U navedenom terminu moguće je zakazati pregled koji će obaviti tim ljekara Prim.mr.sci dr Mirsad Đugum, dr Jasmina Ćorović -Kuburović sa gostujućim dotorom mr.sci.dr.Vojkanom Čvorovićem.

Svi pacijenti koji imaju kardiovaskularne probleme u ovom terminu mogu dobiti konzilijarno mišenje ova tri ljekara.

Ono što će biti u fokusu gostovanja je rad na još jednoj metodi otkrivanja patologije koronarnih krvnih sudova, CFR.

CFR ( Coronary Flow Reserve) je metoda procjene rezerve koronarnog protoka. Ovom metodom se ispituje značajnost i veličina stenoze ( suženja) koronarne arterije tj arterije koja napaja srce. Metoda je ultrazvučna a samim tim i bezbolna. Ovom metodom mjeri se maksimalna brzina protoka kroz krvne sudove srčanog mišića. Ako se utvrdi značajna stenoza, na osnovu smanjene mogućnosti adekvatnog povećanja protoka u slučaju povećanih potreba, smatra se da je smanjena koronarna rezerva te da pacijentu treba revaskularizacija, što podrazumjeva jedan od operativnih rješenja ovog problema.

Ukoliko želite da zakažete svoj termin, to možete da uradite pozivom na broj 033 467 444 ili online putem preko naše web stranice www.poliklinika-atrijum.ba

Piše: