Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

Terapija bola

Terapija bola

Predstavljamo Vam terapiju bola ( periradikularna terapija )

Osjećate se malaksalo i iscrpljeno, neraspoloženi za svaki vid kretanja? Pojavio vam se bol koji se širi duž jedne ili obje ruke, praćen trnjenjem u prstima, glavoboljom i vrtoglavicom, bolom u kičmi,  predstavlja vam  smetnju, te postajete bezvoljni? Onda pročitajte članak do kraja.

Nas cilj je uputiti vas ka stazi liječenja u cilju poboljšanja ne samo vašeg zdravlja, nego i vašeg personalitija, metodom ne toliko poznatoj javnosti u našim krajevima, ali svakako jednoj od najsavremenijih u najmodernijim klinikama svijeta.

Medicina je napredovala do tolike mjere, da se kompjuterizovanom tomografijom (CT-om) može detektovati tačno mjesto bola i izvršiti efektivni tretman direktno na mjestu nastanka bola ( ukliještenju nerva)- ne samo kao alternativa hirurške intervencije, nego i kao prilika za mogućnost nesmetanog života, sa prestankom bola u leđima, nestanka glavobolja, migrena, te stvaranjem bolje podloge za socijalni život bez stresa.

Kakva je to vrsta terapija i ko je treba ?

Periradikularna terapija pod kontrolom CT-a je minimalno invazivan terapeutski postupak gdje se aplicira lijek u lumbosakralni dio kičme.

Najjači bol se javlja kod diskus hernije koja najčešće nastaje u lumbalnom (donjem) dijelu kičme, te se manifestuje bolom koji se širi duž jedne ili obje noge, praćen trnjenjem, vrtoglavicama, pa čak i migrenama. Navedeno oboljenje u prilićnoj mjeri otežava normalan život, jer stalno prisutan bol ne dozvoljava  funkcionisanje. Odmah po izvodjenju terapije bola osjećate olakšavanje. Ukoliko ste jedan od ovih pacijenata, zadržat će te se još uvijek na ovom članku.

Kako se izvodi?

Pacijentu se pod lokalnom anestezijom u kralježnicu aplicira igla, a lijek se izravno primijenjuje na iritiranom korijenu nerva. Metoda je bezbolna, a  ono što osjetite u velikom intenzitetu je dugotrajno olakšavanje od bolova uzrokovanih ostećenjem nervnog  korijena, kako biste izbjegli operacije ili susprezano kretanje.

Terapija bola se izvodi pod kontrolom CT-a, radi tacnog mjesta apliciranja lijeka. Ponavljanje tretmana zavisi od vas samih, možete ponavljati i svako par mjeseci te je – operacija  izbjegnuta.

Koliko dugo se izvodi?

Postupak se izvodi ambulantski, pod kontrolom CT-a, traje oko 20-30 minuta, poslije čega se pacijent zadržava još pola do jednog sata i pušta kući.

Rado vam poklanjamo svoje vrijeme

Naš medicinski tim, sa iskustvom u ovoj terapiji, ima za cilj pružiti kompetentno lijećnje usmjereno posebno na probleme svakog pacijenta. Pronašli smo najbolje moguće rješenje za vas sa minimalno invazinim terapijskim tehnikama.

Vrhunski stručnjak i specijalista u svojoj branši,  doktor radiolog, te inžinjer medicinske radiologije, pobrinut će se da vam tretman bude učinkovit, te da iz naše poliklinike odete zadovoljni.

Zdravlje Vaše porodice u sigurnim rukama !

Poliklinika Atrijum – 033 467 444

Piše: