Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

Mezoterapija izbjeljivanja pigmentacije

Mezoterapija izbjeljivanja pigmentacije

Pigmentacija kože može biti izazovna i utjecati na samopouzdanje. Mezoterapija, inovativna tehnika koja koristi koktele vitamina i aktivnih sastojaka, nudi efikasno rješenje za izbjeljivanje nepravilnosti pigmentacije. Otkrijte kako mezoterapija može transformirati vašu kožu i vratiti joj prirodni sjaj.

Šta je pigmentacija kože ? 

Pigmentacija kože nastaje kada melanin, pigment koji daje boju koži, nije ravnomjerno raspoređen. To rezultira pojavom tamnih mrlja ili fleka na koži, koje mogu biti uzrokovane izlaganju suncu, hormonalnim promjenama, ili starenjem.

Kako djeluje mezoterapija ?

Mezoterapija je neinvazivna tehnika koja uključuje injekcije koktela vitamina, minerala, i drugih aktivnih sastojaka direktno u kožu. Ovi sastojci ciljano djeluju na područja s pigmentacijom, potičući regeneraciju stanica kože i smanjenje tamnih mrlja.

Prednosti mezoterapije izbjeljivanja pigmentacije:

 • Smanjenje tamnih mrlja i nepravilnosti
 • Poboljšanje teksture kože
 • Osigurava dugotrajne rezultate
 • Neinvazivna i bezbolna procedura
 • Nema potrebe za dugotrajnim oporavkom

Šta očekivati tokom tretmana 

Tretmani mezoterapije obično traju oko 30 minuta, a rezultati su vidljivi već nakon nekoliko sesija. Nakon tretmana, može se primijetiti blago crvenilo ili oticanje, ali to obično nestaje u roku od nekoliko dana.

Kandidati za izbjeljivanje pigmentacije

Kandidati za mezoterapiju izbjeljivanja pigmentacije su obično osobe koje imaju tamne mrlje, fleke ili nepravilnosti na koži uzrokovane prekomjernom proizvodnjom melanina. Evo nekoliko primjera kandidata:

 1. Osobe s hiperpigmentacijom: To mogu biti pojedinci koji su razvili tamne mrlje na koži zbog izlaganja suncu, hormonalnih promjena, ili drugih faktora.
 2. Osobe s melazmom: Melazma je stanje karakterizirano pojavom tamnih mrlja, često na licu, koje su rezultat hormonalnih promjena, poput trudnoće ili kontracepcijskih pilula.
 3. Osobe s postupalnim hiperpigmentacijama: Nakon ozljeda kože, akni ili drugih problema s kožom, može doći do pojave tamnih mrlja ili ožiljaka koji se žele izbijeliti.
 4. Osobe s neujednačenom tenom: Neujednačen ten može biti posljedica različitih faktora, uključujući izlaganje suncu, starenje ili genetiku, a mezoterapija može pomoći u postizanju ravnomjernijeg i svjetlijeg tena.
 5. Osobe koje žele poboljšati teksturu kože: Mezoterapija može pomoći i u poboljšanju općeg stanja kože, uključujući njenu teksturu i sjaj.

Mezoterapija u drugim slučajevima 

Mezoterapija nije samo ograničena na izbjeljivanje pigmentacije, već se može koristiti za različite svrhe i ciljeve poboljšanja kože. Evo nekoliko primjera gdje se mezoterapija može koristiti:

 1. Hidratacija kože: Mezoterapija može pružiti intenzivnu hidrataciju koži, posebno suhoj i dehidriranoj koži. Kokteli vitamina, minerala i hijaluronske kiseline mogu dubinski hidratizirati kožu i poboljšati njezinu elastičnost i sjaj.
 2. Poboljšanje teksture kože: Mezoterapija može pomoći u poboljšanju teksture kože, uklanjajući sitne bore, bore izražene smijanjem i druge nepravilnosti. Aktivni sastojci u koktelima mogu potaknuti proizvodnju kolagena i elastina, ključnih sastojaka za zdravu i mladoliku kožu.
 3. Smanjenje akni i ožiljaka: Mezoterapija može biti korisna i za tretiranje akni i ožiljaka od akni. Aktivni sastojci mogu umiriti upalu, kontrolirati lučenje sebuma i potaknuti regeneraciju kože, pomažući u smanjenju akni i poboljšanju izgleda ožiljaka.
 4. Revitalizacija kože: Mezoterapija se također može koristiti kao tretman za revitalizaciju kože, vraćajući joj mladenački sjaj i svježinu. Ovaj tretman može biti posebno koristan za osobe koje primjećuju prve znakove starenja kože ili žele održati kožu svježom i vitalnom.
 5. Smanjenje celulita i masnih naslaga: Mezoterapija se može primijeniti i na tijelu, ne samo na licu, kako bi se smanjili celulit i masne naslage. Injekcije u problematična područja mogu potaknuti razgradnju masnih stanica i poboljšati cirkulaciju, rezultirajući u glađoj i čvršćoj koži.
Dr. Khalil Pour Azar Dariush

Povezane usluge iz iste oblasti