Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

Mezoterapija podmađivanja kože

Mezoterapija podmađivanja kože

Mezoterapija podmađivanja kože predstavlja inovativnu kozmetičku proceduru koja je postala popularna zbog svoje sposobnosti revitalizacije i pomlađivanja kože na licu i tijelu. Ovaj tretman se temelji na konceptu ciljanog unošenja hranjivih tvari, vitamina, minerala, antioksidansa i hijaluronske kiseline direktno u srednji sloj kože, poznat kao mezoderm. Sve to čini se na način da se potiče proizvodnja kolagena i elastina, esencijalnih proteina koji održavaju strukturu, čvrstoću i elastičnost kože.

Mezoterapija je razvijena kao neinvazivna alternativa hirurškim zahvatima i drugim agresivnim tretmanima pomlađivanja kože. Umjesto toga, ovaj tretman koristi nježne mikroinjekcije kako bi se osigurala precizna i kontrolirana primjena aktivnih sastojaka, omogućavajući im da prodru u dublje slojeve kože i pruže maksimalne rezultate.

Kako mezoterapija djeluje

Ključna komponenta ovog tretmana je koktel hranjivih tvari koji se koristi. Ovaj koktel, koji se obično sastoji od kombinacije vitamina (poput vitamina A, C i E), minerala (poput cinka i magnezija), antioksidansa i hijaluronske kiseline, prilagođava se individualnim potrebama pacijenta i ciljevima tretmana. Kada se injektira u kožu, ovi aktivni sastojci potiču obnovu i regeneraciju stanica kože, poboljšavajući njezinu teksturu, tonus, hidrataciju i cjelokupni izgled.

Jedna od ključnih prednosti mezoterapije podmađivanja kože je njena sposobnost prilagodbe individualnim potrebama svakog pacijenta. Kvalificirani stručnjak za kožu može prilagoditi sastav koktela kako bi se ciljano riješili specifični problemi kože, bilo da je riječ o gubitku tonusa, suhoći, finim linijama i borama ili nejednakom tonu kože.

Osim toga, mezoterapija ima kratko vrijeme oporavka, što je čini privlačnom opcijom za mnoge osobe koje traže siguran i učinkovit tretman za pomlađivanje kože. Važno je napomenuti da rezultati mezoterapije mogu varirati ovisno o individualnim karakteristikama kože, kao i o profesionalnosti izvođenja tretmana. Međutim, mnogi pacijenti primjećuju značajna poboljšanja u izgledu kože već nakon nekoliko sesija tretmana, čineći mezoterapiju popularnom opcijom u borbi protiv znakova starenja i oštećenja kože.

Uz sve veću popularnost i pozitivna iskustva korisnika, mezoterapija podmađivanja kože ostaje važan alat u arsenalu kozmetičkih tretmana za održavanje mladolikog i zdravog izgleda kože. Sve više ljudi traži ovaj tretman kako bi postigli blistav i svjež izgled bez potrebe za invazivnim postupcima ili dugim periodima oporavka.

Koje su prednosti mezoterapije podmađivanja kože?

Mezoterapija podmađivanja kože nudi niz prednosti za osobe koje traže siguran i učinkovit tretman za pomlađivanje kože:

 • Revitalizacija kože: Aktivni sastojci u koktelu koji se koristi tokom mezoterapije potiču obnovu stanica kože, poboljšavajući tonus, teksturu i elastičnost kože.
 • Hidratacija: Hijaluronska kiselina, koja je često ključni sastojak u koktelu za mezoterapiju, dubinski hidratizira kožu, čineći je mekom, glatkom i sjajnom.
 • Smanjenje finih linija i bora: Kokteli vitamina i antioksidansa potiču proizvodnju kolagena i elastina, što rezultira smanjenjem vidljivosti finih linija i bora.
 • Brzi rezultati: Pacijenti obično primjećuju poboljšanja već nakon nekoliko tretmana mezoterapije, čineći ovaj tretman popularnim izborom za one koji traže brze estetske rezultate.

Za koga je namijenjena mezoterapija podmađivanja kože?

Mezoterapija podmađivanja kože namijenjena je osobama koje žele poboljšati izgled kože lica, vrata, dekoltea ili drugih dijelova tijela. Idealni kandidati za ovaj tretman uključuju osobe :

 • Suhoća kože: Mezoterapija pruža intenzivnu hidrataciju kože, čime se osigurava zdrav i blistav izgled.
 • Gubitkom tonusa kože: Aktivni sastojci u koktelima za mezoterapiju potiču proizvodnju kolagena i elastina, što poboljšava čvrstoću i elastičnost kože.
 • Prvim znakovima starenja: Mezoterapija može pomoći u smanjenju vidljivosti finih linija, bora i drugih znakova starenja kože.
 • Općenito umornim ili beživotnim izgledom kože: Kokteli vitamina i antioksidansa revitaliziraju kožu, pružajući joj svjež i sjajan izgled.
Prije i poslije mezoterapije
Prije i poslije mezoterapije

Postupak mezoterapije podmađivanja kože

Postupak mezoterapije podmađivanja kože obično se sastoji od sljedećih koraka:

 • Konsultacija
 • Priprema kože: Koža se temeljito čisti kako bi se uklonile nečistoće i pripremila za primjenu tretmana.
 • Primjena koktela: Koktel vitamina, minerala, antioksidansa i hijaluronske kiseline injektira se u srednji sloj kože pomoću finih iglica.
 • Naknadna njega: Nakon tretmana, koža se može blago crveniti ili oteći, ali to obično nestaje u roku od nekoliko dana. Preporučuje se izbjegavanje izlaganja suncu i upotreba zaštitne kreme.

Tretmani se obično provode u serijama od nekoliko sesija, s razmakom od nekoliko sedmica između svake sesije. To omogućuje postupno poboljšanje izgleda kože i dugotrajne rezultate.

Prednosti mezoterapije podmađivanja kože

 • Prirodna revitalizacija: Mezoterapija podmađivanja kože koristi prirodne sastojke poput vitamina, minerala i hijaluronske kiseline kako bi revitalizirala kožu, pružajući joj zdraviji i mladolikiji izgled.
 • Brzi i vidljivi rezultati: Pacijenti obično primjećuju poboljšanja u izgledu kože već nakon nekoliko tretmana. Koža postaje hidratizirana, elastična i sjajna, smanjujući vidljivost finih linija, bora i drugih nepravilnosti.
 • Minimalno invazivan tretman: Mezoterapija podmađivanja kože obično ne zahtijeva nikakvu anesteziju ili dulji period oporavka. Pacijenti mogu nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.
Dr. Khalil Pour Azar Dariush

Povezane usluge iz iste oblasti