Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

Mezoterapija za liječenje akni

Mezoterapija za liječenje akni

Mezoterapija za liječenje akni predstavlja inovativnu kozmetičku proceduru koja se koristi za suzbijanje akni i poboljšanje stanja problematične kože. Ovaj tretman se razlikuje od drugih metoda liječenja akni jer se fokusira na ciljanu primjenu aktivnih sastojaka direktno u problematična područja kože, što omogućuje brže i učinkovitije rezultate.

Umjesto da se koristi općeniti tretman koji djeluje na cijelo lice ili kožu, mezoterapija za liječenje akni omogućuje preciznu primjenu aktivnih sastojaka tamo gdje su najpotrebniji. To uključuje antiupalne tvari, antibiotike, retinoide i druge sastojke koji su ključni za suzbijanje akni i smanjenje upale.

Kako mezoterapija djeluje na akne?

Mehanizam djelovanja mezoterapije za liječenje akni sastoji se od nekoliko ključnih koraka. Prvo, aktivni sastojci u koktelima za mezoterapiju ciljano djeluju na smanjenje upale u problematičnim područjima kože. To pomaže u ublažavanju crvenila i oticanja te smanjenju bolnih simptoma povezanih s aknama.

Drugo, mezoterapija regulira proizvodnju sebuma, prirodne masnoće koja može začepiti pore i doprinijeti nastanku akni. Ovaj tretman pomaže u održavanju ravnoteže sebuma, što može smanjiti broj novih prištića i bubuljica.

Treće, mezoterapija suzbija bakterije koje uzrokuju akne, poput Propionibacterium acnes. Aktivni sastojci u koktelima za mezoterapiju imaju antimikrobna svojstva koja pomažu u uništavanju bakterija i sprječavaju ponovno pojavljivanje akni.

Kombinacija ovih mehanizama djelovanja omogućuje mezoterapiji da pruži učinkovito rješenje za akne, smanjujući postojeće prištiće i bubuljice te sprječavajući pojavu novih. Ovaj tretman također može poboljšati cjelokupno stanje kože, čineći je čišćom, glađom i blistavijom.

Kome je namijenjena mezoterapija za liječenje akni?

Mezoterapija za liječenje akni namijenjena je osobama koje se bore s aknama koje nisu dale željene rezultate tradicionalnim metodama liječenja, poput topikalnih krema, antibiotske terapije ili oralnih lijekova. Ovaj tretman također može biti koristan za one koji preferiraju prirodne i minimalno invazivne tretmane, bez nuspojava povezanih s oralnim lijekovima.

Idealni kandidati za mezoterapiju za liječenje akni uključuju osobe koje imaju akne umjerene do teške ozbiljnosti, s crvenim prištićima, gnojnim bubuljicama ili cistama. Mezoterapija može biti korisna i za one s masnom kožom sklonom aknama ili za osobe s povremenim izbijanjem prištića koje žele brzo suzbiti.

Na temelju individualnih potreba pacijenta, stručnjak će odrediti najprikladniji plan liječenja koji uključuje vrstu koktela, broj tretmana i interval između sesija.

Postupak mezoterapije za liječenje akni

Postupak mezoterapije za liječenje akni obično se sastoji od nekoliko koraka kako bi se osigurao optimalan rezultat:

  • Konsultacija
  • Priprema kože: Prije primjene mezoterapije, koža se temeljito čisti kako bi se uklonile nečistoće i pripremila za tretman. To može uključivati ​​čišćenje lica i dezinfekciju problematičnih područja kože.
  • Primjena koktela: Nakon pripreme kože, koktel aktivnih sastojaka injektira se u problematična područja kože pomoću finih iglica. Koktel može sadržavati antiupalne tvari, antibiotike, retinoide, vitamine i minerale koji su ključni za liječenje akni i poboljšanje stanja kože.
  • Naknadna njega: Nakon tretmana, koža može biti blago crvena ili osjetljiva, ali to obično nestaje u roku od nekoliko dana. Stručnjak za kožu može preporučiti posebne proizvode za njegu kože koje treba koristiti nakon tretmana kako bi se osigurali optimalni rezultati.

Prednosti mezoterapije za liječenje akni

  • Brzi rezultati: Mezoterapija za liječenje akni obično pruža brže rezultate u usporedbi s drugim metodama liječenja, poput oralnih lijekova ili topikalnih krema. Pacijenti obično primjećuju poboljšanja u stanju kože već nakon nekoliko tretmana.
  • Minimalne nuspojave: Mezoterapija je minimalno invazivni postupak koji obično ima minimalne nuspojave. Pacijenti mogu osjetiti blagu nelagodu, crvenilo ili oticanje na mjestima primjene injekcija, ali to obično brzo nestaje.
  • Ciljano djelovanje: Jedna od ključnih prednosti mezoterapije je njeno ciljano djelovanje na problematična područja kože. Aktivni sastojci se primjenjuju izravno na akne i upaljene područja, što omogućuje brže i preciznije rezultate u usporedbi s oralnim lijekovima ili kremama.
Dr. Khalil Pour Azar Dariush

Povezane usluge iz iste oblasti