Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

Terapija podmlađivanja PRP: Prirodna regeneracija kože

Terapija podmlađivanja PRP: Prirodna regeneracija kože

Terapija podmlađivanja PRP postala je sve popularnija kao prirodan i učinkovit tretman za pomlađivanje kože. U ovom članku istražujemo kako terapija PRP djeluje, njezine prednosti, postupak tretmana i indikacije.

Kako terapija podmlađivanja PRP funkcionira

Terapija podmlađivanja PRP koristi Vašu vlastitu plazmu bogatu trombocitima kako bi potaknula prirodnu obnovu kože. Postupak uključuje vađenje male količine krvi iz pacijentove ruke, obradu krvi u centrifugi radi odvajanja plazme bogate trombocitima, a zatim injiciranje te plazme u odabrana područja kože.

Prednosti terapije podmlađivanja PRP: Zašto jPRP tretman tako popularan

Terapija podmlađivanja PRP postala je sve popularnija zbog svojih brojnih prednosti i pozitivnih rezultata koje pruža. Evo nekoliko ključnih prednosti terapije podmlađivanja PRP:

 1. Prirodni sastojci: Jedna od najznačajnijih prednosti terapije PRP je korištenje pacijentove vlastite krvi kao izvora plazme bogate trombocitima. Budući da se koriste prirodni sastojci, rizik od alergijskih reakcija ili nepoželjnih nuspojava je minimalan.
 2. Stimulacija kolagena i elastina: Plazma bogata trombocitima sadrži faktore rasta koji potiču proizvodnju kolagena i elastina u koži. Kolagen je ključni protein za održavanje čvrstoće i elastičnosti kože, dok elastin pomaže u održavanju njene elastičnosti. Stimulacija proizvodnje ovih proteina rezultira čvršćom, glađom i mlađom kožom.
 3. Minimalno invazivno: Postupak terapije PRP je minimalno invazivan i obično se izvodi u ambulantnom okruženju. Injekcije plazme bogate trombocitima su tanke i gotovo bezbolne, što znači da pacijenti ne zahtijevaju oporavak ili vrijeme provedeno u bolnici.
 4. Brzi oporavak: Većina pacijenata može se vratiti svojim uobičajenim aktivnostima odmah nakon tretmana. Oporavak je obično brz i bezbolan, s minimalnim vremenom oporavka potrebnim za vidljive rezultate.
 5. Univerzalna primjena: Terapija podmlađivanja PRP može se koristiti na različitim područjima kože, uključujući lice, vrat, dekolte i ruke. To je sveobuhvatan tretman koji može poboljšati izgled kože na različitim područjima tijela.
 6. Prirodan izgled: Jedna od ključnih prednosti terapije PRP je postizanje prirodnog izgleda rezultata. Umjesto “umjetnog” izgleda koji se ponekad može postići drugim metodama, terapija PRP daje subtilne, ali značajne poboljšanja koja ostavljaju kožu svježom i blistavom.

Terapija podmlađivanja PRP pruža efikasan i prirodan način za poboljšanje izgleda kože bez potrebe za invazivnim zahvatima ili umjetnim sastojcima. Kroz stimulaciju prirodne regeneracije kože, terapija PRP omogućava postizanje dugoročnih rezultata i očuvanje mladolikog izgleda kože.

Prije i poslije PRP tretmana
Prije i poslije PRP tretmana

Postupak terapije podmlađivanja PRP

 1. Konzultacija s ljekarom
 2. Vađenje krvi: Male količine krvi se uzimaju iz pacijentove ruke.
 3. Centrifugiranje krvi: Krv se obrađuje u centrifugi kako bi se odvojila plazma bogata trombocitima.
 4. Injekcija PRP-a: Plazma bogata trombocitima injicira se u odabrana područja kože pomoću tankih iglica.
 5. Oporavak i rezultati: Pacijent se može vratiti svojim uobičajenim aktivnostima odmah nakon tretmana, a rezultati terapije postaju vidljivi unutar nekoliko tjedana.

Indikacije za terapiju podmlađivanja PRP

Terapija podmlađivanja PRP je izuzetno korisna za različite probleme s kožom i ne samo što pomaže u pomlađivanju, već i u poboljšanju općeg zdravlja kože. Evo nekoliko uobičajenih indikacija za terapiju podmlađivanja PRP:

 1. Fine linije i bore: Terapija PRP je izvrsna opcija za one koji žele smanjiti vidljivost finih linija i bora, posebno na područjima poput čela, oko očiju (nazvanih “kravlje bore”) i usta.
 2. Gubitak volumena kože: Gubitak volumena kože je čest problem s kojim se suočavaju starije osobe. PRP terapija pomaže u stimulaciji proizvodnje kolagena i elastina, čime se povećava volumen kože i daje joj puniji i mladolikiji izgled.
 3. Neujednačen ten i tekstura kože: Za one koji se bore s neujednačenim tenom, tamnim mrljama ili grubom teksturom kože, terapija PRP može pomoći u postizanju ravnomjernijeg tena i glađe teksture kože.
 4. Akne i ožiljci od akni: Akne i ožiljci od akni mogu ostaviti tragove na koži koji utječu na samopouzdanje. PRP terapija pomaže u obnavljanju oštećene kože, potičući regeneraciju tkiva i smanjenje izraženosti ožiljaka.
 5. Smanjena elastičnost kože: Gubitak elastičnosti kože čest je znak starenja, što može rezultirati opuštenom kožom i pojavom bora. Terapija PRP pomaže u povećanju elastičnosti kože, čime se postiže čvršći i toniraniji izgled.
 6. Gubitak kose: Za one koji se bore s gubitkom kose, PRP terapija može biti efikasna opcija za poticanje rasta kose i jačanje folikula dlake, čime se postiže gušća i zdravija kosa.
Dr. Khalil Pour Azar Dariush

Povezane usluge iz iste oblasti