Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

Poliklinika Atrijum Sistematski pregledi

Life Coaching

Imate izazove koji su vezani direktno za Vaše ciljeve i uspjehe koje biste u budućnost, bližoj i daljoj, željeli postići? Želite naučiti kako da komunicirate i budete najbolji u komunikaciji, osvijestiti svoje resurse i maksimizirati ih na poljima, otkriti mape drugih ljudi? Life coaching ili savjetovanje sa životnim trenerom u Poliklinici Atrijum u ovim slučajevima bit će za Vas sjajan izbor.

Šta je Life coaching?

Life coaching ili savjetovanje sa životnim trenerom postaje zanimanje budućnosti. Životni trener poznaje proces i sredstva promjene, te pomaže ljudima da ostvare svoje pozitivne promjene na poljima zdravlja, ličnog razvoja, međuljudskih odnosa, karijere, duhovnosti i finansija.

Svrha je izvući ono najbolje iz klijenta i omogućiti mu da donese kvalitetne odluke. Do cilja je jedna stepenica, ona koja Vas vodi Vašim snovima. Stepenica iz koje izlazite iz svoje zone komfora. Stepenica koja kaže SADA je taj trenutak – želim promjenu i želim svog personalnog životnog trenera.

Life coaching je proces u kojem pojedinac radi s iskusnim profesionalcem kako bi postigao svoje ciljeve, poboljšao svoj životni stil ili prevladao bilo kakve prepreke u životu. Life coach pruža podršku, savjete i tehnike za postavljanje i postizanje ciljeva, poboljšanje samopouzdanja i samopoštovanja, unapređenje međuljudskih odnosa, te uspostavljanje ravnoteže između osobnog i profesionalnog života.

Life coaching može pomoći ljudima u različitim područjima, kao što su karijera, finansije, zdravlje, veze, osobni razvoj i drugi aspekti života. Life coach ne pruža terapiju, već se fokusira na razvijanje potencijala i postizanje ciljeva kroz praktične korake i planiranje akcija.

Postoje mnogi pristupi i tehnike u life coachingu, kao što su postavljanje ciljeva, vizualizacija, pozitivno razmišljanje, tehnike disanja, meditacija i drugi. Life coaching može biti individualni ili grupni, a sesije se mogu odvijati osobno, putem telefona ili interneta.

U poliklinici Atrijum možete dobiti usluge life-a coachinga, uz Amar Al-Daher, diplomiranog psihologa i internacionalnog životnog trenera.

Kako se life coaching razlikuje od terapije?

Life coaching se usredotočuje na postizanje ciljeva i rješavanje problema, dok terapija pomaže u liječenju psiholoških i emocionalnih problema. Life coach ne pruža medicinsku ili psihološku terapiju, već podršku, savjete i tehnike za postizanje ciljeva.

Koliko dugo traje proces life coachinga?

Trajanje procesa life coachinga varira ovisno o ciljevima pojedinca i situaciji. Proces može trajati nekoliko mjeseci ili nekoliko godina, ovisno o složenosti ciljeva i željenim promjenama u životu.

Kako odabrati pravog life coacha?

Pri odabiru life coacha, važno je provjeriti njihovo iskustvo, kvalifikacije i recenzije drugih klijenata. Također je važno razgovarati s potencijalnim coachem kako biste vidjeli kako se slažete i osjetili biste li se ugodno raditi s njima.

Koje su prednosti life coachinga?

Life coaching može pomoći pojedincima da postignu svoje ciljeve, poboljšaju samopouzdanje i samopoštovanje, razviju nove vještine i uspostave ravnotežu u životu. Može pružiti strukturu, podršku i praktične savjete za postizanje željenih promjena u životu.

Mogu li se life coaching i terapija kombinirati?

Da, life coaching i terapija se mogu kombinirati, ali je važno razumjeti razlike između ova dva pristupa. Ako osoba ima ozbiljne emocionalne ili psihološke probleme, terapija bi možda bila bolji izbor.

Povezane usluge iz iste oblasti