Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

Poliklinika Atrijum Porodična medicina

Porodična medicina

Porodična medicina važan je segment medicinskih usluga u BiH i predstavlja prvu liniju kontakta i ulaska u sistem zdravstvene zaštite. Poliklinika Atrijum prva je u privatnom zdravstvenom sektoru u BiH uvela usluge porodične medicine, gdje se svi osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo mogu besplatno liječiti.

Porodična medicina – prva linija odbrane 

Nakon što je u začecima radila samo kao internistička ordinacija, Poliklinika Atrijum prerasla je 2002. godine u moderni medicinski centra, koji danas pruža usluge iz oblasti opće i interne medicine, oftamologije, ortopedije, sportske medicine, radiologije, neurologije, nutrucionizma, pulmologije, ultrazvučne i laboratorijske dijagnostike, akupunkture, kao i porodične medicine. Zahvaljujući vrhunskim medicinski aparatima i modernom tehnologijom, koja se koristi uz ugledan i stručan medicinski kadar, Poliklinika Atrijum nudi savremene i profesionalne usluge, koje se neprestano osavremenjuju i proširuju. 

U cijelom ovom setu usluga, Porodična medicina zauzima važno mjesto kao prva linija odbrane u pravovremenom liječenju svih bolesti. U maju 2014. godine u našoj Poliklinici počela je sa radom ambulanta porodične medicine, u sklopu tZZO. Na taj način je za 1.800 građana omogućeno liječenje u privatnoj ustanovi i to sa standardnim zdravstvenim osiguranjem. Nakon popunjavanja prvog tima, 2016. godine proširili smo svoje kapacitete za još dva tima, koja mogu primiti dodatnih 3.600 pacijenata.

Privatna porodična medicina sa standardnom zdravstvenom knjižicom

Mnogi građani ne znaju za ovu mogućnost, iako je u drugim zemljama ovaj sistem liječenja uveden odavno. Poliklinika Atrijum je prva poliklinika koja je u BIH pokrenula sistem uvođenja porodične medicine u privatni sektor po najvišim svjetskim standardima.

JEDNOSTAVNA PROCEDURA

U Atrijum možete ostvariti svoja prava sa zdravstvenom knjižicom KS, kao što ste ostvarivali i u amabulanti porodične medicine koju ste dosad posjećivali.

  • Pregled doktora porodične medicine
  • Izdavanje uputnica
  • Izdavanje recepata
  • Kontrole
  • Medicinsko vođenje i praćenje pacijenata

Naše prednosti su u tome da preglede zakazujete telefonski, da tretman akutnih stanja radimo bez narudžbe, pružamo mogućnost konsulatacija telefonom. Pravo na opredjeljenje imaju sve osobe starije od 14 godina. Ukoliko pacijent želi da se opredijeli za porodičnu ambulantu Atrijum, procedura je veoma jednostavna. Potrebno je donijeti zdravstvenu knjižicu i popuniti formular za opredjeljenje.

Koje usluge se pružaju u porodičnoj medicini?

U porodičnoj medicini se pružaju rutinski pregledi, dijagnostika i liječenje različitih bolesti, vakcinacija, upravljanje hroničnim bolestima, savjetovanje o ishrani i životnom stilu.

Kada bih trebao da se obratim porodičnom ljekaru?

Treba da se obratite porodičnom ljekaru kada osjetite bilo kakve simptome bolesti, imate poteškoće sa lijekovima i ishranom ili kada želite da obavite rutinske preglede.

Kako mogu da se pripremim za posjetu porodičnom ljekaru?

Prije posjete porodičnom ljekaru, treba da pripremite spisak aktuelnih problema i simptoma koje doživljavate, bilo kakve primjedbe o lijekovima koje uzimate i pitanja o svojoj zdravstvenoj njezi.

Porodična medicina 

Adresa: Džemala Bijedića 185

Kontakt telefon: 033 922 160

Radno vrijeme ambulante je svakog radnog dana od 08:00 do 17:00, pauza od 13:30 do 14:00

Zdravlje Vaše porodice u sigurnim rukama !

Recepcija

Povezane usluge iz iste oblasti